Kapcsolatfelvételi űrlap

Kókuszos csokis cupcake

KÓKUSZOS CSOKIS CUPCAKE 

Biztos Ti is voltatok már hasonló helyzetben, mint én: olyan valakinek akartatok süti, aki igazából nem is szereti a sütiket, nem édes szájú.

Ilyenkor mindig két dologra gondolok. Egy: mi az a süti, ami nem édes, nem émelygős, de még is nagyon finom.  Kettő: mennyire irigylem azokat az embereket, akik nem szeretik a csokit. Mennyire jó lehet nekik:) 


Igyekeztem olyan sütit összerakni, ami megfelel, minden kritériumnak és visszajelzések alapján azt hiszem sikerült is, ezért megmerem osztani Veletek a receptet.

HOZZÁVALÓK 
(körölbelül 24 darabhoz) 

MUFFIN 

300 g cukor 
200 g rama 
6 darab tojás 
300 g liszt 
30 g hollandkakaó 
1 csomag sütőpor 
2 kicsi gyümölcsjoghurt

KRÉM 
3 dl tej 
1 csomag tejszínes puding 
100 g kristálycukor 
5 dl habtejszín 
200g kókuszreszelék 


ELKÉSZÍTÉSE: 

PUDING KÉSZÍTÉSE: 

Érdemes a krémmel kezdeni, mert a pudingnak idő kell, ameddig kihűlt. 
  • A pudingport és a cukrot elkeverjük egy kicsi tejben, amelyet a 3 dl-ből veszünk ki
  • Használhatok shakert vagy kézi habverőt is, ami éppen késznél van, a lényeg hogy csomómentes legyen
  • A maradék tejet egy lábasba öntjük és felforraljuk
  • Amikor forr, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pudingos-cukros keveréket
  • Gyorsan elkeverjük a forró tejben, majd visszatesszük a tűzre.
  • Fontos, hogy tényleg gyorsan keverjük, különben csomós lesz a pudingunk. 
  • Visszatéve a tűzre, hagjyuk hármat rottyani, majd levesszük és még egy kicsit kevergetjük. 
  • A forró pudingot egy jéna tálba öntjük és folpackot nyomkodunk bele, hogy ne legyen bőrös a a teteje, mire kihűl
  • Fél órán keresztül szoba-hőmérsékleten hűlni hagyjuk, majd betesszük a hűtőbe egészen addig ameddig teljesen ki nem hűl
__

MUFFIN KÉSZÍTÉSE: 

Ameddig hűl a puding elkészítjük a muffinokat, amelynek az elkészítési módját itt találhatjátok meg: http://agiiiiiikicsivilaga.blogspot.hu/2015/04/csokis-muffin.html 

__

TIPP: 
A krém mennyisége miatt érdemes dupla adag muffin sütni. De ha kevesebb muffin is elég, akkor nyugodtan felezzétek meg a krém mennyiségét. 
__

A kész muffinokat rácsra tesszük és hűlni hagyjuk. 


__

KRÉM ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

Amikor teljesen kihűlt a pudingunk, elkezdjük összerakni a kókuszos krémet: 
  • A habtejszínt fél kemény habbá verjük, nem teljesen keményre. Mert ha kőkeményre verjük, akkor a krémünk "darabos" lesz
  • TIPP: én cukrászhabot szoktam használni, ami növényi alapú, és ezt nem szükséges hűtőbe tenni használat előtt, mert anélkül is tökéletesen felverődik. Ajánlom, hogy Ti is növényit használhattok, de a legjobb, hogy ha keveritek: fele állati, fele növényi hab. 
  • A kihűlt pudingot áttesszük egy műanyag tálba és kikeverjük robotgéppel
  • Amikor már laza a pudingunk, akkor óvatosan, kézzel hozzákeverjük a felvert tejszínt
  • Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket. 
A receptben 200g kókuszreszeléket adtam meg, de igazából a mennyisége izlés kérdése. Kérdés, hogy mennyire akarjátok kókuszosra. Szerintem érdemes mindig kóstolni, és aszerint adagolni bele a kókuszt:) 


CUPCAKE ÖSSZEÁLLÍTÁSA: 

Amikor finom kókuszosnak érezzük a krémet egyszerűen kicsi kenőkéssel vagy egy sima késsel rákenjük a krémet a kihűlt muffinokra. 


FONTOS, hogy megvárjuk ameddig teljesen kihűl a muffin, mert ha még meleg, akkor le fog folyni róla a krém. 

A kókusz miatt kicsit "darabos" lesz a krémünk, ezért nem javaslom, hogy habzsákot használhajatok, de ha nektek az szimpatikusabb megoldás, akkor nyugodtan töltsétek abba a krémet:) 

A kész cupcake-re szórhattok még kókuszt, amit akár be is színezhettek egy csepp ételfestékkel, és akkor valahogy így is fog kinézni a végeredmény. (itt például nyomózsákba töltöttem a krémet, de szerintem sokkal szebb, ha kenjük:)) 



...vagy átcsurgathatjátok olvasztott csokival: 



...vagy hagyhatjátok fehéren: 


Amelyik nektek jobban tetszik:) 

Jó sütizést, 
Ágiiiiii

Total comment

Author

Ági Kicsi Világa

0   megjegyzés

Cancel Reply